Google Fotoğraflar, yedekleme sisteminde değişikliğe gitti

Google Fotoğraflar, yedekleme sisteminde değişikliğe gitti
Paylaş

Google Fotoğraflar, mobil ağlar özelinde video yedekleme sisteminde bazı değişikliklere gitti. İşte detaylar….

Telefonlardaki video ve görselleri senkronize etme konsepti ile kullanıcılara hizmet veren Google Fotoğraflar, aldığı yeni özelliklerle kullanıcı deneyimini artırmaya devam ediyor. Kısa süre önce sadece Pixel modellerinde bulunan kilitli klasör işlevini diğer android kullanıcılarına da sunan uygulama, son olarak yedekleme sisteminde bazı değişikliklere gitti.

Google Fotoğraflar, mobil veri ile yedekleme sisteminde değişiklik yaptı

Google Fotoğraflar, uzun süredir hem Wi-Fi hem de mobil ağlar üzerinden yedekleme olanağı sunuyor. Burada mobil ağ kotasını tüketmek istemeyen kullanıcılar için yalnızca Wi-Fi üzerinden yedekleme ve mobil veri kullanırken yedeklemeyi devre dışı bırakma, Hindistan gibi mevcut Wi-Fi bağlantılarının çok fazla yaygın olmadığı ülkelerde ise mobil veri kullanımında yedeklemeler için günlük olarak sınır özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Ancak kısa süre önce Google, Wi-Fi ağlarının yaygın olmadığı bölgelerde kullanılan günlük sınırlama özelliğini tüm dünyada kullanıma sundu. Böylelikle mobil veri kullanılırken yedeklemeleri devre dışı bırakma seçeneği kullanımdan kaldırıldı. Şu an için söz konusu gelişmenin videoları kapsadığını belirtelim.

Bundan böyle kullanıcılar, mobil veri kullanımı sırasında video yedeklemelerini kontrol altına alabilmek için Veri yok, 5 MB, 10 MB, 30 MB ve Sınırsız seçeneklerini seçmek zorunda. Bu ayarları görüntüleyebilmek için Google Fotoğraflar > Fotoğraf ayarları > Yedekle ve senkronize et > Hücresel veri kullanımı adımlarını izlemeniz yeterli.

Ancak ilginç bir şekilde Google Fotoğraflar destek sayfasında söz konusu değişikliğe dair en ufak bir bilgilendirme metni yok. Bunun yerine halen eski ayarlardan bahsedildiğini söyleyebiliriz. Tabii durum böyle olunca şirketin bir hata sonucu işlevi kullanıma sunduğu şeklinde iddialar da ortaya çıkmaya başladı.

kaynak SDN /Tunahan Karakış

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın